Ungdomsfylla satte tidigt stopp för vattenfest i Arguineguin

Vattenfesten Arguin H2O under den pågående Fiesta del Carmen i Arguineguin på Gran Canaria blev igår stoppad tre timmar i förtid på grund av ungdomsfylleri, även kallad "Botellón".

8000 personer deltog i vattenfestivalen i Arguineguin igår. Under kvällen blev det en hel del fylla och bråk. Foto: Mogáns kommun

Mogáns kommun tog beslutet att stänga av musiken och stoppa festen.

Detta berodde på att ett stort antal minderåriga ungdomar, många av dem från andra kommuner, enligt ett uttalande från kommunen, hade druckit medförd alkohol och gjorde upplopp på festen, som ägde rum vid stadsstranden, Las Marañuelas och Miguel Marrero-gatan i Arguineguin.

Röda Korset ska ha tagit hand om kraftigt berusade ungdomar på plats, enligt tidningen Canarias Ahora.

Förkastar fylleriet

Med detta beslut vill rådet  "förkasta den fortsatta konsumtionen av alkohol och alla personer som besöker kommunen enbart för att förstöra för Fiesta del Carmen", skriver rådet i ett uttalande.

De ungdomar som gjort upplopp ska ha utvisats från området efter musiken stoppades, och området rensades på flaskor med alkohol och tomflaskor.

Vandalisering

Fiestas del Carmen är specifikt för invånarna i staden Arguineguin och resten av kommunen. Alla som kommer från andra platser och har en ansvarsfull inställning kommer alltid att välkomnas, säger Mogáns borgmästare, Onalia Bueno.

Isabel Santiago, talesman för det politiska partiet Nueva Canarias, som är i opposition i Mogán, anklagar borgmästaren för att inte ha förutsett den stora koncentrationen av berusade ungdomar och kräver säkerhetsåtgärder.

Enligt Santiago rådde det överbelastning på den lokala vårdcentralen och det gjordes vandalisering, bland annat på bilar.

Ger kritik

Ett annat oppositionsparti, Partido Popular, ger kritiken att det inte fanns tillräckligt med säkerhetsresurser i området, där det befann sig 8000 personer på söndagen.

Partiets talesman Maicol Santana kritiserade borgmästaren för att inte ta ansvar, och anser att det var fel att ordna festen på en plats som är olämplig för ändamålet.

Tags