Motorvägen till Mogán på Gran Canaria stängs för asfaltering i oktober

Motorvägen GC-1 mellan Arguineguín i Mogán kommun och Pasito Blanco på södra Gran Canaria kommer att stängas för asfaltering från 15 oktober, och det kommer att vara två veckor med omdirigering av trafiken, förseningar och köer.

Det är mellan kilometermarkeringen 50 och 56 på väg GC-1 på denna karta som asfalteringen kommer att ske. Trafiken omdirigeras till GC-500. Ill: Goggle Maps

Arbetet kommer att pågå i två veckor, och motorvägen kommer att stängas dagligen mellan 9 och 19, skriver Gran Canarias öråd i ett pressmeddelande.

Trafiken kommer att styras över den smala och slingrande kustvägen GC-500 medan asfalteringen pågår.

Eftersom Mogán är en stor turistkommun med många hotell, är motorvägen är starkt trafikerad av anställda som arbetar i kommunen, godstransporter och turister.

Räkna därför med många köer och förseningar på kustvägen medan asfalteringen pågår.

I söderut mot Mogán kommer asfalteringen att ske 15-19 oktober och nordväst, från Mogán den 20-26 oktober.

Det är en sex kilometer lång motorväg som ska ytbeläggas mellan körsträckan 50 och 56. Denna sträcka är mycket nedsliten med många sprickor och hål.

Vanligtvis tar det ungefär fyra minuter att köra mellan de två kilometermärkena längs GC-1. När trafiken dirigeras längs GC-500-vägen, kan du räkna med minst 12 minuter, förmodligen mer på grund av tät trafik.

Tags