Den nya vägsträckan mellan La Aldea och Agaete öppnar på fredag

Klockan 11:00 på fredag ​​7 april, öppnas den nya vägsträckan som ersätter GC-200 mellan La Aldea och Agaete på västra  Gran Canaria. Detta enligt ministeriet för offentliga arbeten och transport på Gran Canaria.

Det är en sju kilometer lång bit av nya vägen (markerat i rött) mellan Agaete och La Aldea som öppnar denna vecka. Resten av sträckan måste man fortfarande köra på den gamla vägen, GC-200 (orange). Ill: GRAFCAN / Gobierno de Gran Canaria

Öns president, Fernando Clavijo, kommer att ge sin stjärnglans över invigningen av den sju kilometer långa sträckan mellan El Risco och Andén Verde. Således är det återigen möjligt att köra hela vägen till staden San Nicolás de La Aldea från Agaete längre norrut utan att köra runt ön.

Det har inte varit möjligt sedan november 2016 när den gamla vägen, GC-200, stängdes efter att ett nytt jordskred drabbade vägen.

Nu tar det sju minuter att köra en rutt som tidigare tog 21 minuter längs den gamla vägen. Det har kostat 89 miljoner euro för att bygga sju kilometer väg, skriver regionregeringen på  Kanarieöarna i ett uttalande.

Ytterligare tre kilometer väg kommer att öppnas i juni, och det återstår dessutom fortfarande att bygga den andra fasen av vägen sträckan mellan El Risco och Agaete. Detta kommer att kosta 180 miljoner euro.

Planerna för vägen gjordes redan på 2009 och borde ha genomförts under 2012, men allvarliga nedskärningar i finansiering från den spanska regeringen har lett till stora förseningar.

Eftersom planerna är så gamla, är det nu nödvändigt att uppdatera dessa innan vägen kan byggas ut.

Länkar

Veikart for Kanariøyene

Tags